sâmbătă, 20 iunie 2009

De ce am facut blogul asta

    Văzând acest blog, poate mulţi se vor întreba: cine dracu' e asta şi de ce şi-a făcut un astfel de blog? Răspunsul: sunt un simplu creştin, cu idei legionare, care nu poate fi decât un antifrancmason.

    Despre masonerie s-au scris mii de pagini, dar rareori subiectul a fost tratat obiectiv. Au scris ori masonii, încercând să pună într-o lumină pozitivă conceptele lor, atat cât îi este permis unui profan să înţeleagă, ori antimasonii, exagerând adesea prin afirmaţii neprobate, dar în cea mai mare măsură au scris ignoranţii, adepţi ai unei morale liberaliste, sau scriitori, care prin compilaţiile lor nu au urmărit decât un scop comercial, subiectele ezoterice, fiind foarte atractive cititorilor contemporani. Această ignoranţă, deşi lipsită de sens şi nejustificată, avându-se în vedere importanţa deosebită pe care francmasoneria a jucat-o în istoria universală, însoţită de o tăcere conştientă, a fost întărită în special în ultimele două decenii de o viziune pozitivă asupra masoneriei. În această viziune, masoneria este prezentată ca o societate elitistă discretă, nu secretă, dedicată unor idealuri nobile, animată de valori filantropice, neimplicată în niciun fel de acţiuni negative, fie ele conspirative sau de orice altă natură. În contrast cu această viziune pozitivă se află o alta, potrivit căreia nu există nici un eveniment istoric crucial care să nu fie asociat cu acţiunile masonilor, aceştia coalizându-se cu conspiraţia mondială a evreilor sau fiind simple instrumente în mâna acestora.
     În lucrarea de faţă, nu mi-am propus nici să fac apologia masoneriei ca societate ce a influenţat pozitiv istoria prin rolul jucat în înfăptuirea revoluţiilor şi construirea statelor naţionale, prin introducerea libertăţii politice şi a unui climat de toleranţă, dar nici să o stigmatizez datorită forţei oculte de care s-a folosit în izbucnirea războaielor mondiale, în împărţirea lumii în zone de influenţă sau în instaurarea comunismului.
     Aici mi-am propus să tratez subiectul în mod obiectiv, iar pentru o astfel de abordare problema masoneriei trebuie dezbătută pe linia trasată de Biserică, referindu-mă aici la actele de condamnare din partea Bisericii Catolice, Bisericii Ortodoxe a Greciei, Ciprului şi României şi a cultelor Protestante, dar şi de reprezentanţii curentului naţionalist creştin, ca Nichifor Crainic, Mircea Eliade sau Petre Ţuţea.
     Masoneria nu s-a sfiit niciodată să-şi ascundă caracterul antieclesial, demonstrând acest lucru atât prin acţiuni militante (lupta împotriva Bisericii Catolice şi a monarhiei, sprijinirea sectelor şi mişcării New Age, lupta împotriva familiei creştine tradiţionale prin încurajarea imoralităţii, pornografiei şi homosexualităţii într-un climat pseudo-democratic, promovarea unei literaturi ezoterice defăimătoare), dar şi prin doctrina sa contrară învăţăturii Sfintei Biserici.
     Chiar dacă în ultima perioadă relaţiile dintre masonerie si Biserică sunt mai cordiale ca oricând, nu trebuie trecută cu vederea campania pe care masoneria o duce împotriva creştinismului. Sub masca aparent inofensivă a unor moşuleţi care încă se mai joacă cu săbiuţe de tablă în căutarea unei identităţi spirituale, masoneria, în acţiunile sale prozelite, continuă să arunce cu noroi în valorile de bază ale credinţei creştine, producând confuzie în rândul credincioşilor. Şi dau aici două exemple: publicarea cărţii Secretul lui Hiram a lui Christopher Knight şi Robert Lomas şi a filmului Zeitgeist. În respectiva carte, autorii, ambii istorici francmasoni, printr-o cercetare minuţioasă şi prin compararea inscripţiilor egiptene, a unor scrieri ale Vechiului Testament, a vechilor texte rabinice şi a textelor de la Marea Moartă, reuşesc să reconstruiască aşa-zisa poveste a lui Iisus, care a luptat pentru crearea Împărăţiei cerului aici pe pământ prin practicarea ritualurilor francmasonice. Comentariile nu îşi mai au rostul aici. Documentarul Zeitgeist, cel mai vizionat film pe internet, a fost lansat in 2007 de regizorul, anonim până atunci, Peter Joseph. E un film care adună dovezi, care la o cercetare amănunţită se dovedesc a fi false, pentru a demonta creştinismul bucată cu bucată. La baza demonstraţiei stau coincidenţele între creştinism şi religiile păgâne, autorul acuzând Biblia de plagiat, iar pe Mântuitorul îl denunţă că nu a existat şi că este zeul Horus, iar naşterea Sa o interpretează ca o afacere legată de astronomie. Puţini însă ştiu că aceste demonstraţii au fost făcute mult înainte de Thomas Paine, mason de gradul 33 pe care îl şi citează la finalul primei părţi a documentarului.
     Prin acest blog, vreau, atât cât este posibil, să duc o luptă la care să adere cât mai mulţi camarazi şi împreună să ne înrolăm în cea mai glorioasă luptă pe care istoria a cunoscut-o: lupta pentru apărarea Crucii. Cu Dumnezeu înainte, crezând în ,,învierea României şi în sfărâmarea zidului de ură şi de mişelie care o împresoară"!






0 comentarii:

Trimiteți un comentariu